Ciorbă rusească de varză roșie (Shty s krasnai kapusti)

de DinDragostePentruGatit in Ciorbe, 10 Apr 2012 | 7531 vizualizari

 

Ciorba de varză (Shty) este una cu specific lipovenesc. Este la fel de bună atât cu carne cât şi fără. Momentul şi modul în care se adaugă varza fac diferenţa între ciorba de faţă şi restul ciorbelor de varză.
De data asta am folosit varza roșie, normal ciorba se pregătește cu cea albă.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg varză roșie;
  • în jur de 1 kg cartofi;
  • 2 cepe;
  • 2-3 morcovi;
  • 150 g țelină;
  • 1 păstârnac;
  • 1 rădăcină pătrunjel;
  • 1 ardei mare;
  • 2 lămâi;
  • 3 lg bulion;
  • pătrunjel, mărar;
  • delikat;
  • sare.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă rusească de varză roșie (Shty s krasnai kapusti):

Se curăţă, se spală, se toacă legumele (ceapa, cartofii, morcovii, păstârnacul, ţelina). Se pun la fiert în apă, sare și ulei de floarea soarelui.

Cum am spus şi mai sus, varza este cheia acestei ciorbe.

Se toacă mărunt, se stropește cu zeamă de lămâie și se pune de-o parte.

Am tocat-o la robot de data asta, mi se pare că e mai bună ciorba dacă e tocată cu cuțitul, eu nu am avut timp...

Se face "pirajarca" :)) (varza călită)

Într-o tigaie se pun 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui (dacă ciorba este grasă, se poate lua direct grăsimea deasupra acesteia) iar după ce s-a încins uleiul/grăsimea se adaugă varza tocată, se sotează 2-3 minute, se adaugă bulionul, se mai lasă alte 2-3 minute.

După ce legumele din ciorbă sunt fierte, se adaugă varza călită, cu ajutorul unei palete şi se fierbe la foc mic.

Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Se servește cu "suhariki" (pesmeţi) şi ardei iute sau ceapă roşie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă rusească de varză roșie (Shty s krasnai kapusti)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de varza cu piept de pui